Menu

Politikker

Alkoholpolitik :

ALKOHOL, SPORT, TRÆNING, IDRÆT

Alkohol, sport, idræt og træning er en dårlig kombination.
Når du drikker alkohol sker der en del biokemiske ændringer i kroppen. Problemerne er især omkring fedtforbrænding, muskelopbygning, hormoner etc.

ALKOHOL OG FEDTFORBRÆNDING

Når du drikker alkohol mindskes forbrændingen af fedt. Kroppen henter så energi fra andre kilder, som f.eks. acetat

ALKOHOL OG TESTOTERON

Efter en heftig druktur falder testoteron-niveauet kraftigt i op til et døgn.
Testoteronniveauet har stor indflydelse på resultaterne af din indsats i træningen.
Når testoteronmængden falder stiger mængden af KORTISOL.
Lavt testoteronmængde betyder mindre muskelopbygning samtidig med, at en høj mængde kortisol betyder nedbrydning af muskelmasse.

SØVN

an falder hurtigere i søvn med en høj alkoholpromille, men perioderne med den dybe REM-søvn bliver kortere. Man får ikke sovet helt ud, og er træt og uoplagt næste dag. Hjertet arbejder hårdere når der er alkohol i kroppen.

DEHYDRERING

Det lyder som et paradoks at kroppen drænes for væske, nar man drikker alkohol.
Det skyldes, at nyrerne kommer på overarbejde og trækker store mængder væske for at hjælpe med at nedbryde alkoholen. Dehydreringen har stor indflydelse på præstationerne.

FOR KVINDER GÆLDER DESUDEN

Alkohol optages i de dele af kroppen, som indeholder vand. Mænds krop indeholder forholdsvis mere vand end kvinders. Derfor får mænd en lavere alkoholpromille end kvinder, selvom de drikker samme mængde og vejer det samme.
Det betyder, at kvinders lever udsættes for en relativt højere mængde alkohol, og dertil kommer at det for kvinder tager længere tid at få omsat alkoholen, idet leveren er mindre.

Pædofilpolitik :

 

Dansk Boldspil-Union prioriterer børns sikkerhed mod pædofili på DBUs Fodboldskoler og i de danske fodboldklubber højt.

Pædofili kan være i form af fysisk kontakt eller i form af situationer, der er blufærdighedskrænkende, fra voksnes side overfor børn.

Erfaringsmæssigt har en del af de personer, der bliver anmeldt for seksuelle krænkelser overfor børn i idrætsklubber, allerede domme for pædofili.

DBU vil derfor benytte sig af den kontrolmulighed, en bekendtgørelse fra 2001 om behandling af personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister §36 giver mulighed for.

Bekendtgørelsen gør det muligt for forbund og klubber at tjekke, hvorvidt en specifik gruppe af personer er dømt for pædofili i form af blufærdighedskrænkelse eller deciderede seksuelle overgreb mod børn under 15 år.

DBU anbefaler samtidig, at alle landets klubber indfører en defineret og konsekvent politik på området, og benytter sig af samme kontrolmulighed, som de herefter kan kommunikere videre internt i klubben og til klubbens interessenter, ikke mindst til forældrene til børn under 15 år.

Oplysningerne er fortrolige og underlagt tavshedspligt, og skal derfor behandles på en betryggende måde for alle parter baseret på objektivitet og konsekvens.

Det er generelt mest optimalt, at forebygge gennem oplysning.

Derfor er det ideelt, hvis emnet kan drøftes i en aktuel, tæt og åben dialog mellem forældre, trænere og ledere, som skal være agtpågivende overfor personer, der eksempelvis udviser en efter almindeligt accepterede vesteuropæiske normer ualmindelig interesse i den pågældendes kontakt med børn.

Forud for og parallelt med indførelsen af kontrolproceduren fastholder DBU en - og anbefaler organisationen klubber at implementere - formel og uformel indsats på oplysningsområdet.

DBU Børn og Ungdom vil fremdeles søge at udvide sin ekspertise indenfor emnet.